C-luk s rotirajućom anodom Arcovis 3000 R

538.000 kn + PDV
dostava gratis

Šifra artikla: DU172

Arcovis 3000R je novi model C-luka koji pruža savršenu ravnotežu između kvalitete, laganog pozicioniranja i ergonomije za korištenje u operacijskim salama. Savršena raspodjela mase C-luka i motorizirani vertikalni pomak čine Arcovis 3000R idealnim rješenjem za snimanje u stvarnom vremenu tokom operacije, angiografije i interventnih procedura. Glatke površine olakšavaju čišćenje i dezinfekciju uređaja, dok glava, senzor i C-luk mogu biti pokriveni sterilnim navlakama. Arcovis 3000R sa rotirajućom anodom, dolazi sa 9″ ili 12″ senzorom, te se može koristiti u urologiji, kardiologiji, ortopediji i općoj kirurgiji. Arcovis 3000R dolazi sa generatorom snage 5 kW do 15 kW.

 

Široka primjena

Generator visoke frekvencije pruža potrebnu snagu za primjenu u općoj kirurgiji, postavljanju katetera i ortopediji. Kontinuirana fluoroskopija sa visokom strujom i velikim toplinskim kapacitetom omogućava čiste slike, čak i kod dužih procedura. Tri fluoroskopska moda koja se aktiviraju pomoću nožne pedale, daju savršeni omjer između kvalitete slike i doze: kontinuirana fluoroskopija, pulsna fluoroskopija i snimak jedne slike.

 

Posvećenost smanjenju doze

Održavanje doze zračenja je potrebno tokom dužih procedura. Rotiranje slike u digitalnom obliku omogućava poravnanje slike bez potrebe za ponovnom ekspozicijom. Modalitet niske doze i specifični pedijatrijski modovi, dodatno smanjuju ekspoziciju kada je to poželjno. Dozu je isto moguće konstantno kontrolirati pomoću integriranog DAP metra sa ugrađenim printerom, dok se laserski pokazivač može koristiti za poravnavanje bez ekspozicije. Anatomski programi su dostupni kako bi se optimizirali faktori ekspozicije i parametri procesiranja ovisno o tome koji dio tijela se pregledava i veličina pacijenta.

 

Jednostavno pozicioniranje

Širok raspon pokreta olakšava i pojednostavljuje pozicioniranje u bilo kojoj situaciji. Posebna tipka povećava vertikalni pokret C-luka kada je potrebno ići vrlo nisko. Veliki promjer luka olakšava precizno pozicioniranje bez interferencije u operacijskoj sali. Arcovis 3000R se lagano može pomicati u bilo kojem smjeru zahvaljujući ručci za upravljanje koja orijentira kotače. Odstojnici za kablove na svim kotačima olakšavaju pomicanje uređaja.

 

Ergonomija

Kontrolna ploča se može rotirati +/- 60° za olakšano korištenje, te je presvučena sa izdržljivim materijalom da ne dođe do trošenja uslijed čišćenja i dezinfekcije. Zaslon osjetljiv na dodir prikazuje najvažnije informacije i olakšava korištenje uređaja.  Kontrola sa daljinskim upravljačem koja je dostupna kod neki modela, omogućava brzi pregled spremljenih slika.

 

Pohranjivanje slika

Moguće je pohranjivanje slika na više načina. Počevši od osnovnog spremanja jedne slike, pohrana se može povećati do 2700 slika, ili se može uzeti napredniji sustav pohrane do 110.000 slika sa digitalnim procesiranjem, DSA i post-uređivanje spremljene slike. Dodatna kamera od 1 megapiksela (1Kx1K) pruža oštre slike bogate detaljima. Svaka vrsta pohrane je trajna, tako da svi podaci ostaju spremljeni i nakon gašenja uređaja. Iz tog razloga kolica sa monitorom sa lako mogu odvojiti od C-luka. Dodatni podaci o pacijentu se mogu naknadno upisati zahvaljujući ugrađenoj tipkovnici.

 

Izvoz slika

Slike snimljene sa Arcovis 3000R c-lukom se mogu pohraniti na USB u JPEG, BMP ili Dicom formatu, te se tako mogu pregledati na računalu. Arcovis 3000 može biti opremljen sa DVD čitačem ili termalnim printerom. Moguće je povezivanje uređaja u PACS mrežu pomoću Dicom modaliteta.