Mamograf sa tomosintezom Melody IIID

1.190.000 kn + PDV
dostava gratis

Šifra artikla: DU170

Tomosinteza

Danas je mamografija standardni pregled za dijagnozu i identifikaciju raka dojki. Tomosinteza postaje novi standard za dijagnozu pružajući precizniju detekciju tumora i lezija, što je bitno u slučaju pacijentica sa gušćim tkivom dojki. Poseban problem su dvije anatomske strukture koje su jedna iznad druge, te se ne mogu razaznati na standardnoj mamografiji, ali zahvaljujući 3D skeniranju koji se sastoji od više 2D slika snimanim pod različitim kutovima moguće je raspoznavanje takvih struktura. Nedavna istraživanja su pokazala da je kombinacija 2D+3D metoda mamografije vrlo efektivna u dijagnozi lezija u usporedbi s običnom mamografijom.

Automatski kolimator

Melody IIID TS je opremljen sa automatskim kolimatorom posebno dizajniranim za tomosintezu, koji omogućuje trapezoidnu korekciju dijagnostičkog polja, pritom kompenzirajući područje deformacije pri vrtnji rendgenske anode. Također kolimator može automatski odrediti tip i veličinu kompresijske ploče.

Mreža protiv raspršivanja zraka

Još jedna značajka Melody IIID TS modela je mreža protiv raspršivanja zraka, što omogućava poboljšanje kvalitete slike pri manjem zračenju. Važna inovacija u usporedbi s drugim uređajima je mogućnost korištenja mreže protiv raspršivanja zraka tokom tomosinteze, što omogućava visoku kvalitetu slike. Sve navedeno čini ovaj uređaj vrlo fleksibilnim, smanjujući rizik kod pregleda.

Sučelje nove generacije

Inovativni dizajn Melody IIID TS-a upotpunjen je radnom stanicom opremljenom zaslonom osjetljivim na dodir, kuglicom za upravljanje i LCD zaslonom za prikaz slika. Svi ovi elementi u kombinaciji sa software-om nove generacije, maksimiziraju jednostavnost korištenja i dijagnostičku mogućnost uređaja.