Digitalni ortopan – 2D – stupni

149.680 kn + PDV
dostava gratis

Šifra artikla: SL1042

 

Otkako je prvi model uveden 1974. godine, naziv Rotograph uvijek je bio sinonim za panoramsku radiografiju. Pet desetljeća posvećenih dijagnostici rendgenskih snimaka Rotograph Evo diže na višu razinu. Možete se osloniti na više od 33.000 proizvedenih panoramskih jedinica koje već godinama uspješno funkcioniraju širom svijeta, od najmanje stomatološke prakse do najveće sveučilišne bolnice.

 

Točnost dijagnostike

Generator visoke frekvencije od 200 kHz osigurava precizno i učinkovito rendgensko zračenje i daje izvrsne slike, dok u isto vrijeme minimizira dozu zračenja za pacijenta. Sjene od kralježnice su smanjene učinkovitim moduliranjem kV vrijednosti tijekom rotacije uređaja iznad glave. Rezultat je ujednačenija slika u području sjekutića. Osim toga, automatski se postavlja odgovarajući kolimator za svaki snimak, bez bilo kakve ručne intervencije od strane operatera.

 

Ključ dobre panoramske slike

Poravnanje pacijenta sa referentnom osi dobiva se sa dvije laserske zrake, dok naslon za glavu u tri točke, naslon za bradu sa štapom za ugriz i kutni držači osiguravaju stabilno pozicioniranje na uređaju. Brzo pozicioniranje postiže se zahvaljujući zrcalu. Fokalni sloj se može elektronski podešavati bez repozicioniranja pacijenta.
Faktori izloženosti i geometrija pokreta mogu se lako prilagoditi individualnim karakteristikama svakog pacijenta odabirom između programa za odrasle i djeteta i tri veličine bolesnika. Rezultat je optimalan kompromis između doze rendgenskih zraka i kvalitete slike.

 

Digitalna snaga

Visoka osjetljivost digitalnog detektora Cs-I kompenzira smanjenu dozu X-zraka, a u slučaju pogrešnih postavki ekspozicije digitalna slika omogućuje da se izvuku korisne informacije bez ponovnog zračenja pacijenta. Rotograph Evo D već je usklađen s postojećim propisima o nadzoru doze zračenja pacijenta. Očitanje doze izračunava se za svaku izloženost pacijenta i pohranjuje se sa slikom bez potrebe za dodatnim DAP mjernim uređajima.
Rotograph Evo D dolazi u paketu sa programskim paketom Dental Studio koji nudi sve alate za obradu slike.
Također se može dodati DICOM funkcionalnost (opcija) za integraciju u bolničke mreže.

 

Jednostavan za korištenje

Jedna od značajki nove generacije Rotograph Evo D je Touch Screen kontrolna ploča. Svojom praktičnom operativnošću i privlačnim dizajnom, ovo novo korisničko sučelje čini svaku funkciju pristupačnom u nekoliko dodira. Ikone, brojevi i simboli smješteni su vrlo intuitivno kako bi se olakšao rad na uređaju. Veće dimenzije Touch Screen zaslona osiguravaju najbolju vidljivost u svim uvjetima.
Rotograf Evo D nudi i mogućnost spremanja slika na USB stick.

 

Digital Cephalometric Imaging

Rotograph Evo dolazi sa dvije moguće konfiguracije: jedinica sa jednim detektorom koja se može pomicati brzo i jednostavno iz položaja Pan na položaj Ceph ili jedinica sa dva detektora.
Ukupno osam digitalnih cefalometrijskih programa daje vam fleksibilnost koja je potrebna za sve pacijente, uz najbolju kombinaciju područja snimka, brzine snimanja i rezolucije. Cefalostat omogućuje jednostavno i nježno poravnanje pacijenta za sve projekcije, uključujući bočne, frontalne i postero-anteriorne.

 

Ispitni programi

Rotograph Evo standardno je opremljen svim programima koji se obično koriste u stomatološkoj ordinaciji: Standard Panoramski, Panoramski (dijete), TMJ otvorena / zatvorena usta, Sinus.
Opcijski paket programa Evo XP povećava opseg primjene vaše jedinice jer dodaje nekoliko projekcija za specifične situacije.
Paket za implantate kod Rotographa Evo D je vrijedan alat za uzimanje poprečnih presjeka zubnog luka za preliminarnu procjenu kod ugradnje implantata i praćenje nakon zahvata.
Za razliku od drugih uređaja koji ograničavaju ovu vrstu pregleda na posterior, pregled implantata na Rotographu Evo može se provesti na bilo kojem dentalnom elementu.